Rólunk 2017-05-05T10:59:13+00:00

Rólunk

Hiszünk benne, hogy a képzelet és játék a kulcs az egészséges gyermekkorhoz.

A cég története egészen az 1960-as évekig vezethető vissza, amikor Judy Folkmanis saját kezűleg elkészítette első bábjait a massachusettsi Watertownban.

Az első állatkákat Judy a saját gyermekeinek készítette, így ő volt a legjobban meglepődve, amikor ölelnivaló teremtményeit egyre többen szerették volna megvásárolni. Első vásárlói olyan szülők voltak, akik szerették volna megismerteti gyermekeikkel a természetet és fontosnak tartották a közös játékot.

Végül 1976-ban Judy és férje Atis – aki biokémikusi karrierjét hagyta ott a bábkészítésért – elindították vállalkozásukat, mely leginkább realisztikus és részletesen kidolgozott állatkák (bábok) készítésére szakosodott. Nagy bátorságról tettek tanúbizonyságot: fölbéreltek pár varrónőt és belevágtak álmaik megvalósításába. A többi – ahogyan mondani szokták – már játékipari történelem. A Folkmanis ezt követően elismerést elismerésre halmozott és nevét megismerték az egész Egyesült Államokban.

A cég központja továbbra is Kaliforniában, Emeryvilleben található. A cég mostanra a világ egyik legnagyobb prémium plüssbáb gyártójává nőtte ki magát. A Folkmanis több mint 200 szívmelengető, részletesen kidolgozott teremtményével képviseli magát a piacon. A Folkmanis az indulás óta családi vállalkozás. Judy és Atis most is tevékenyen részt vesznek az új figurák kitalálásban és megtervezésében, így továbbra is magas minőségű a természethez hű bábok kerülhetnek ki a játékkészítő műhelyükből.

„A Folkmanis több, mint 30 éve tartó sikertörténete a régimódi és őszinte játékainak köszönhető. Ezek a – jó értelemben vett – egyszerű játékok a legjobb ajándékok, amiket gyermekünknek vehetünk.” mondja Elaine Kollias, a Folkmanis marketing vezetője.

A Folkmanist sokan a leginnovatívabb bábgyártónak tartják a világon. A gyönyörűen kialakított bábok amellett, hogy interakcióra ösztönzik a gyerekeket, fejlesztik kreativitásukat és ügyességüket, hozzájárulnak a beszéd tanulásához és szeretett társak lesznek évekig.

A Folkmanis több évtizede szórakoztatja innovatív és igényes bábjaival, játékfiguráival a gyerekeket. Büszkék vagyunk rá, hogy termékeink rendszeresen elnyerik a legrangosabb díjakat, legyen szó iparági, készségfejlesztési vagy gyermekek által odaítélt elismerésekről.

Termékeink immár Magyarországon is elérhetőek, így reméljük tovább gyarapodik a Folkmanis iránt rajongó gyerekek és felnőttek népes tábora.

 

A Folkmanis webáruház magyarországi üzemeltetője:

Pirín Kft.
Telefon: +36703395510
Cím: 1193 Budapest, Könyvkötő utca 49.
Adószám: 13295969-2-43
Internetes csomagküldő kiskereskedelmi nyilvántartási szám: B/10137/2017